Cesty okresu pokrýva sneh, všetky sú však prejazdné

16.02.2012 Michalovce

Michalovce 16. februára (TASR) - Všetky cesty na území Michalovského okresu, na ktorých zápasili motoristi v stredu 15. februára s kašovitým snehom, závejmi či snehovými jazykmi, sú dnes ráno prejazdné. TASR o tom informoval vedúci michalovského strediska Správy ciest Košického samosprávneho kraja Michal Kráľ.

Sneženie, ktoré sa začalo na cestách Michalovského okresu v stredu ráno, pokračovalo aj počas uplynulej noci a na niektorých úsekoch pribudlo šesť až sedem centimetrov nového snehu. \"Pokiaľ včera fúkal južný vietor, nad ránom začal fúkať vietor severný, ktorý miestami spôsobuje vytváranie snehových jazykov a závejov. Tie sa tvoria zväčša na tých istých miestach ako počas minulého týždňa,\" vysvetlil Kráľ.

Na cestách I. a II. triedy sa aktuálne nachádza podľa jeho slov kašovitá vrstva snehu do výšky jedného až troch cm, na úsekoch tretej kategórie dosahuje tri až štyri cm, okrem ciest so snehovými jazykmi a závejmi, kde môže byť miestami 10 až 15 cm snehu. Tieto trasy udržiavajú priebežne cestári pluhovaním.

\"Momentálne sú prejazdné aj úseky, ktoré boli problémové, ako napríklad Bánovce nad Ondavou - železničná stanica, Malčice - Hradištská Moľva, ako aj cesty v Laškovciach, Suchom a Markovciach,\" povedal Kráľ s tým, že prejazdných je aj niekoľko kopcovitých trás prvej triedy, a to medzi Strážskym a Nižným Hrabovcom a pri Trhovištiach. \"Sú po intenzívnom posype mokré, alebo s minimálnou kašovitou vrstvou snehu.\"
 

Vyberte región